Mittwoch, Juli 6, 2022

Länder Information

Reisetipps und "Gut zu wissen"

Hier sammeln wir verschiedene Reisetipps und Tipps, die Sie in Ihrem Urlaub verwenden können.

Citta del Vaticano: Udforsk den skjulte Vatikanstat

Det kan godt være, at Citta del Vaticano, Vatikanstaten, kun har omkring 1000 beboere i det hele, og at den kun fylder omkring 110 hektarer alt i alt, men denne lille nationalstats historie er yderst kompliceret. Den har et budget på flere millioner dollars, og for fuldt ud at forstå, hvordan Citta del Vaticano fungerer, kræver det en forståelse af religion på et grundlæggende niveau. Millioner af mennesker kommer på besøg hvert år for at gøre mere, end blot at deltage i en gudstjeneste eller få et glimt af paven.

Kommer du til Vatikanstaten i den nærmeste fremtid? Så lad os udforske den skjulte verden, der findes i denne hovedstad for den romersk-katolske kirke sammen, for at gøre dette til dit livs rejse! En lille advarsel: der er mange områder i Citta del Vaticano, hvor man ikke må vise bare knæ og skuldre. Hvis du er iført shorts eller en ærmeløs skjorte, kan du godt risikere at blive eskorteret ud af byen af en vagt eller to.

Første stop: Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel er centrum for mange pavelige aktiviteter. Navnet kommer faktisk fra pave Sixtus IV, der bestilte en restaurering af kapellet i slutningen af det 15. århundrede. Konklaven mødes her, når der er brug for at vælge en ny pave. Pavens residens ligger også på kapellets område. De fleste mennesker kommer her for at se det storslåede loft, Michelangelo malede for næsten fem århundreder siden, da denne ene kunstneriske indsats ændrede kunstverdenens retning for evigt. Du må ikke gå glip af det!

Men du bør heller ikke besøge Det Sixtinske Kapel blot for at se op. Under genopbygningen i det 15. århundrede blev en række renæssancemalere bestilt til at skabe kunstværker til kapellets indre. Der er nogle meget kendte navne på listen over kunstnere, herunder:

Sandro Botticelli,
Pietro Perugino,
Pinturicchio,
Domenico Ghirlandaio, og
Cosimo Roselli.

Af særlig interesse er to serier af kalkmalerier med titlerne Moses’ liv og Kristi liv. Michelangelo malede også et kalkmaleri ved alteret i kapellet, et værk med den berømte titel Dommedag.

Du kan klatre op til toppen af Peterskirken

Vidste du, at Peterskirken er den højeste kirke i verden? Hvis du kunne komme op i toppen af basilikaen, ville du garanteret få en storslået udsigt over Citta del Vaticano, ville du ikke? Hvis du ikke har noget imod at gøre arbejdet med at klatre op til toppen, så vil du kunne nyde den, for det kan man nemlig godt!

Mange mennesker vælger at få adgang til taget via elevator, men der er en endnu mere spektakulær udsigt at finde. Der er en indvendig trappeopgang med 170 trin, der vil føre dig op til bunden af kuplen for en fantastisk udsyn over kunststykket på nært og personligt hold. Du må dog ikke stoppe der, for de rigtige udsigter venter dig, efter du baner dig vej op til lygtebalkonen. Det er en ensrettet opgang på 300 trin, der vil give dig god motion, men virkelig vil være umagen værd.

Udforsk under jorden på Scavi turen

Vidste du, at arkæologer er i gang med en udgravning under Peterskirken? De fleste mennesker ved, at der ligger en begravelsesplads under basilikaen, men de ved ikke, at du rent faktisk kan komme på rundtur i de forskellige mausoleer, der ligger dernede. Dette skyldes, at ture gennem begravelsespladserne er meget begrænsede til kun omkring 200 mennesker om dagen. Du bliver nødt til at reservere plads mindst en måned i forvejen for at sikre, at du har fået plads.

Et tip til familier: den romersk-katolske kirke tillader ikke personer under 15 år på denne tour. Der er ingen undtagelser fra denne regel. Det kan også anbefales at opbevare alle rygsække eller håndtasker på et sikkert sted for denne tour, fordi der ikke er meget plads til at navigere på egen hånd, specielt ikke med en besværlig taske.

Det er heller ikke tilladt at tage billeder på denne tur, men du vil få et fascinerende indblik i historien om de familier, der var med til at gøre Rom til den succes, den er i dag. Du vil også komme til det område, hvor Kirken mener, at Peters jordiske rester ligger. Der gøres stadig arbejde i alle de underjordiske tunneller, og passagerne er meget stramme og smalle, så for dem, der lider af klaustrofobi, kan det godt være en god ide at tage en dyb indånding, før du fortsætter!

Tag en hel dag til at udforske Vatikanmuseet

Uanset om du er enig med den romersk-katolske kirkes politikker eller ej, er der ingen tvivl om, at den har eksisteret i meget, meget lang tid, og har samlet en stor mængde kunstværker og skatte gennem den rigdom, de traditionelt har haft gennem tiderne. I Vatikanmuseet, kan du se mange klassiske kunstværker, som du bare ikke finder andre steder. Hvor ellers kan du for eksempel finde et Raphael lokale?

Du vil også finde en utroligt lokale med gamle landkort i Vatikanmuseet, der vil tage dig tilbage i tiden. Vær ikke kun opmærksom på de kort, der dækker væggene – Sørg for at se op i dette rum. Vi vil ikke ødelægge overraskelsen for dig! Der er også en stor samling af gamle egyptiske værker og en “ny fløj”, som indeholder skulpturer, der kan dateres helt tilbage til det 1. århundrede.

I løbet af en dagstur gennem Vatikanmuseet, kan du forvente at gå flere kilometer [virkelig!], så sørg for at have nogle behagelige sko på. Du kan også overveje at bruge mere end én dag på museet for fuldt ud at absorbere det indtryk, disse kunstværker har på sjælen. Sørg for at ankomme tidligt, for dette museum er utrolig populært, og du vil komme til at vente mindst 60 minutter for at komme ind af døren, hvis du ankommer midt på dagen.

Er du klar til at besøge Citta del Vaticano?

Det kan godt være, at Vatikanstaten kun måler 110 hektarer i størrelse, men den har en verden af aktiviteter, der vil røre dit sind, din krop og din sjæl på en unik måde. Få reservationer på forhånd, så du kan opleve de skjulte skatte, som ikke alle besøgende får mulighed for at nyde! Fra dybet under basilikaen, helt op til toppen, venter Citta del Vaticano bare på, at du skal komme og udforske den. Er du klar til at besvare dens lokkende kald?

City Guide

Nachfolgend können Sie sehen, welche Städte und Sehenswürdigkeiten wir auf der Website erwähnen. Lassen Sie sich für eine aufregende Reise inspirieren.